lørdag den 23. oktober 2010

Gør haven vinterklar


Det er ikke de sjoveste opgaver i haven lige nu, hvor den skal "lukkes ned" for vinteren. Heldigvis er der masser af hyggelige ting at tage sig til i haven, selvom det er uden for sæsonen - mere om det senere.

Men først er der en række nødvendige ting at huske på:
  • Tøm terracotta-krukkerne og de andre krukker, som ikke tåler frost, og stil dem i sikkerhed i haveskuret. Hvis haveskuret ikke er frostfrit, kan man pakke krukkerne ind i avispapir, pap eller bobleplast. Foto fra krukkeshop.dk - 499 kr. Synd hvis den sprænger.

  • Grav georginerne op og klip planterne af (lad ca. 10 cm stilk sidde på knolden). Børst jorden af og opbevar dem frostfrit, men køligt i flade bakker. Husk at mærke dem, mens du kan huske hvordan de ser ud.

  • Fjern ukrudt og tag det op, så det ikke slår rod igen på den fugtige jord.

  • Der er meget at gøre, men man skal IKKE klippe de visne stauder ned. De beskytter planten vinteren over og kan også se helt pæne ud i den kedelige vinterhave, især med sne og rim på.

  • Det er ved at være for sent at flytte stauder. De dør ikke, men de bliver sat meget tilbage i deres vækst næste år, hvis man deler dem nu. Robuste sensommerblomstrende stauder kan man dog godt flytte, så længe jorden er til at grave i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar