tirsdag den 5. oktober 2010

Aktiviteter i oktober-haven


Oktober er store flytte-måned i haven. Efteråret er det optimale tidspunkt at ommøblere i haven. Stauder kan deles og flyttes - vi har formeret vores hosta ved deling (se billedet).

Planteskoler har visne stauder på tilbud. Der er også mange muligheder for at tage på plantebyttemarked og score et bed-fuld livskraftige stauder for en slik.

Det er også det bedste tidspunkt at plante barrodede planter, f.eks. roser, hækplanter, løvfældende buske og træer. Planternes vækst er standset, men husk at rødderne ikke må tørre ud.

Der er et væld af opgaver i haven i oktober. Toårige blomster, som har sået sig selv, kan graves op og samles på ét sted for en mere markant effekt.

Gamle frugttræer kan beskæres nu, mens unge træer kan tage skade ved beskæring lige inden frost. Løvfældende, blomstrende buske kan fornys ved at fjerne 1/3 af de tykkeste grene elle klippe den hel ned.

Klip ikke græsplænen for kort, da græsrødderne har brug for den næring, der er i græsstråene.

Vent til foråret med at klippe de visne stauder ned - toppen er god vinterdække. Og husk at nyde de sidste sommerblomster, inden frosten sætter ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar