tirsdag den 10. maj 2011

Markiser

Den danske sommer er som skabt til markiser. Med markiser ved terrassen eller på hele syd- eller vestsiden af huset, kan man forlænge sommeren fra tidligt om foråret til sent om efteråret.

Markiser giver læ for vind og vejr, herunder de uundgåelige danske sommerbyger. Markiser forlænger også en festlig sommerdag, idet de tager duggen, så man kan sidde ude til sent på aftenen. De holder på varmen, så man vil kunne klare sig uden en terrassevarmer.

Markiser beskytter mod solens stråler, der kan være skarpe både forår og sommer. Solens stråler skal nydes med omtanke, særligt midt på dagen. Under markiser kan børn og voksne opholde sig uden at bekymre sig om solcreme, hatte og lange ærmer.

Solens stråler skader også husets træværk. Markiser, der skærmer af for den værste sol i højsommeren, kan forlænge levetiden på træværket. Man slipper i hvert fald for at male huset helt så ofte.

Inden døre kan klimaet også forbedres med markiser. Markiser til vinduer sikrer et behageligt indeklima med en effektiv solafskærmning. Markiser gør det muligt at arbejde indendørs på en dag med stærk sol, ligesom de hindrer, at møbler og tekstiler bleges af solen.

Det findes mange forskellige slags markiser. Modellerne varierer, og man kan vælge mellem flere forskellige stelfarver og endnu flere duge. Der findes farver og mønstre til enhver boligstil.

Endelig findes der forskellige muligheder for fjernbetjenings- og motorløsninger til markiser. Der findes f.eks. markiser med automatisk solafskærmning, hvor de selv ruller ind og ud alt efter vind og vejr. Når solen står lige på, kører markisen automatisk ud. Når solen forsvinder, eller hvis det blæser op, ruller den sig automatisk ind igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar