torsdag den 30. september 2010

Rhododendron til sol og vandrende sol


I Idas Have er der et østvendt bed med fire cremehvide Cunningham White og et vestvendt bed med tre lyserøde Gomer Waterer. Det er to nemme sorter, som i modsætning til de fleste andre rhododendron tåler fuld sol. De er naturligvis plantet i surbundsbede anlagt med en pose spaghnum pr. busk.

De blomstrer hver i blot to-tre uger. Men resten af året kan man nyde de glansfulde, mørkegrønne blade. Modsat hvad mange tror, skal rhododendron ikke plantes i skygge. Her bliver de ranglede og blomstrer meget mindre. Rhododendron foretrækker vandrende skygge under letløvede træer.

Rhododendron kræver en del vand. Hvis en rhododendron mangler vand, ruller bladene sig sammen ved kanten. Så gælder det om hurtigt at give dem førstehjælp med mindst en spand vand pr. busk. I højsommeren bør man forebygge tørstende rhododendron med en ugentlig grundvanding. Blomsterne må helst ikke få vand på sig.

Endelig bør rhododendron gødes to gange i sæsonen. Første gang i det tidlige forår, anden gang umiddelbart efter blomstring.

Billedet viser en fuldvoksen rhododendron fra Idas mormors have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar